Azim Deniz

Erciyes Anadolu Holding ile ilgili kaygılarım var

Azim Deniz

Erciyes Anadolu Holding şirketi satışı ile ilgili düşünce ve kaygılarım bulunuyor. Yargı kararı ile el koyulan, Eski Boydak Holding, yeni Erciyes Anadolu Holding’ te hukuki süreç tamamlandıktan sonra, TMSF satış süreci başlatmıştı. Nihayet bugün Holdingin şirketlerinden ilk olarak Boyteks Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Bursa'daki Weavers Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi satışa sunuldu.  

Holding sayfasından satış şartları ve ihalenin nasıl yapılacağı detayları ile duyuruldu. CEO Alpaslan Baki Ertekin sürecin çok şeffaf yapılacağını söylemişti. Görünüşe göre de ihale süreci Ertekin’in dediği gibi ilerliyor. Dileğim o dur ki Kayseri’nin bir değeri olan binlerce işçi çalıştıran bu şirketleri, Kayserili firmalar satın alır.  

Benim satış süreci sonrası kaygılarım çok fazla. Bu kaygılarımdan bahsetmek istiyorum.  

1-    Holdinge ait Kayseri’de Fabrikası bulunan şirketleri Kayseri dışından bir firmanın satın alıp, fabrikayı Kayseri’den taşıması, şehir için büyük kayıp olacaktır 
2-    Holdinge ait  şirketlerin satışı ile birilerine rant sağlanmamalıdır. Firmayı satın alacak kişi ya da kurumun, kendi öz sermayesi olmalıdır. Elin taşıyla elin kuşunu vurmaya çalışanlara şirket verilmemelidir. Devlet bankalarından aldığı kredi ile Boyteks’i satın alıp, sonra da Devlete banka kredi borcunu ödemeyip üstüne yatılmasına müsaade edilmemelidir. Böyle bir üçkağıdı Demirören, Doğan medya gurubunu aldığında hep beraber gördük. Yıldırım Demirören hala Ziraat Bankasına borçlarını ödemedi. 
3-    Satıştan elde edilen gelir umarım kamunun önemli ihtiyaçlarında kullanılacaktır. Keza bu güne kadar özelleştirmelerde, el koyulan şirketlerin satışlarından elde edilen gelirler adeta buharlaşıp yok olmuştur. 
4-    İhale sonrası Holding şirketlerini alacak yeni kişi ya da firmanın çok sayıda işçi kıyımına gitme tehlikesi bulunmaktadır. 
İnşallah korktuklarımız olmaz. Bu satışların vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor ve her adımının yakın takipçisi olacağımızı da belirtmek istiyorum.

Yorumlar 1
Erciyesdagi 16 Ocak 2024 01:18

SAYIN cesur omurgali yigit.durust asim bey hemsehrim cok.guzel.yazi dogru tespitler yapmissin. Ve haklisiniz .size.icten.tesekurederim.......selamlar hollanda

Yazarın Diğer Yazıları